Legowelt scores
Nosferatu, Phantom der Nacht 

Werner Herzog 1979, Duitsland 96 min. 
Legowelt scores Nosferatu, Phantom der Nacht
Legowelt scores Nosferatu, Phantom der Nacht
Werner Herzog 1979, Duitsland 96 min. 

Extra bij de film
We luiden de nacht in met een live concert van Legowelt bij de film Nosferatu, Phantom der Nacht. Deze vampierklassieker wordt voorzien van een nieuwe soundtrack waarin synthesizer legende Legowelt zijn liefde voor Werner Herzog combineert met een muzikale ontdekkingstocht die – net als de film - het alledaagse ontstijgt en de verbeelding versterkt.

Over de film
Het is middernacht als makelaar Jonathan Harker (Bruno Ganz) bij het in verval geraakte kasteel van Graaf Dracula (Klaus Kinski) in Transsylvanië aankomt, waar hij de graaf moet begeleiden bij zijn koop van een net zo vervallen woning in het Duitse dorpje Wismar. Had hij maar naar het onheilspellende voorgevoel van zijn prachtige vrouw Lucy (Isabelle Adjani) geluisterd en was hij maar nooit gegaan. Buiten huilt de wind en janken wolven die de excentrieke graaf liefkozend ‘zijn kinderen van de nacht’ noemt…. Opgesloten in het kasteel en doodziek gebeten ziet Jonathan machteloos toe hoe Graaf Dracula zich op weg naar Wismar begeeft met als bagage een tiental grafkisten vol dood, verderf en duizenden ratten.

Herzog’s Nosferatu is een schitterend en kleurrijk hommage aan de stille, zwart-wit variant uit 1922 van F.W. Murnau. De film werd gedeeltelijk in Delft en Schiedam opgenomen en wordt – leve de Nederlandse landschappen - vaak genoeg met een schilderij vergeleken. Tevens wordt de film gezien als zijn tweede (van de vijf) samenwerking(en) met de beruchte en beroemde acteur Klaus Kinski; een vampier in hart en nieren. Er is niemand aan wier hand je beter naar het hart der duisternis af kunt reizen dan aan die van Kinski, eerder bewezen met zijn rol als Aguirre in Aguirre, the Wrath of God.

Over Legowelt
Legowelt, NL (Clone, Night) is een gevierd begrip in de wereld van de elektronische muziek. Zijn uiteenlopende muziekprojecten - van down to earth tot zeer fantasierijk – zijn altijd aangrijpend en hebben een betoverende werking op de luisteraar. Sinds de jaren ’90 behoort hij tot een van de spilfiguren van de Dutch West Coast Sound en Intergalatic FM. Zijn muziek is zowel geïnspireerd door house en techno pioniers uit Chicago en Detroit als fantasy- en sci-fi cinema en ambient.

The film is spoken in German and subtitled in English.
LegoWelt