La Antena

CineSonic
'Een stille film met een live soundtrack van CHI Factory.'


Film: La Antena
Esteban Sapir

In een fictieve Metropolis-achtige stad heeft niemand nog een stem. Mr. TV, een meedogenloze zakenman, is de eigenaar van de enige televisiezender en daarbovenop nog vele andere producten. In geheim werkt hij aan een sinister plan dat alle inwoners zal domineren. Om zijn alleenheerschappij waar te maken, zendt hij hypnotiserende beelden uit op televisie dat de aankoop van zijn producten zal stimuleren. Maar, om zijn plan uit te kunnen voeren moet hij De Stem kunnen beheersen, de enige persoon die op mysterieuze wijze haar stem heeft weten te behouden.
La Antena is een award winnende retro-futuristische thriller. Deze prachtig vormgegeven film balanceert tussen film noir en Duits expressionisme en is zowel een sprookje als een politiek metafoor tegen massamedia. 

Argentinië, 2007, 99 min. 

Live muziek: CHI Factory
Het Rotterdamse ambient collectief CHI is opgericht in de jaren 80 door Jacobus Derwort en Hanyo van Oosterom. Hun geluid is ontstaan door veld opnamen en mysterieuze meditatie sessie in de grot van de mystieke rots “The Kallikatsou” op het eiland Patmos in Griekenland. Hun eerste ambient cassette  'The Original Recordings' werd opgenomen in 1983 met Willem Cramer and Michel Banabila. De tape werd al snel een collectors item, maar de band werd opgeheven. Zo'n twintig jaar later, in februari 2016, heeft het Britste label Astral Industries  'The Original Recordings' opnieuw uitgebracht. Lovende recensies en reacties hebben ertoe geleid dat CHI terug is onder de nieuwe naam CHI Factory. Nu, 23 jaar verder, keren ze terug naar de plek waar ze ooit hun allereerste optreden gaven, aan de Gouvernestraat in het oude LantarenVenster. 
CineSonic
FILMS MET NIEUWE SOUNDTRACKS