noordelijk Film Festival

8-12 november 2017
noordelijk Film Festival

hét filmfestival van het noorden!

Het Noordelijk Film Festival beleeft dit jaar haar 38e editie en met jaarlijks meer dan 150 films in vijf dagen en 20 tot 25 duizend bezoeken, is het één van de grootste en oudste regionale filmfestivals van Nederland. Het publieksfestival brengt aansprekende speelfilms, intrigerende documentaires, bijzondere arthouse voor de echte cinefielen, maar ook speciale premières, internationale gasten, korte films, klassiekers, muziek, fijne feestjes en een geweldige sfeer. Dit alles in het bruisende hart van Leeuwarden, de hoofdstad van Friesland en Culturele Hoofdstad van Europa in 2018.

PARADEPAARDJE
Als enige festival in Nederland presenteert het Noordelijk Film Festival een grote Noordse Focus, het paradepaardje van het festival. Een omvangrijke filmexpeditie door een breed Noord-Europa: van IJsland via Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland tot aan groot Scandinavië en de Baltische Staten. Met deze focus bieden we bovendien een podium en opstap voor talent uit eigen regio met verschillende competities, een filmmeeting en het spectaculaire 48 Hour Film Project.

DIVERSE ZIJPROGRAMMA’S
Naast de Noordse Focus biedt het festival verschillende interessante zijprogramma’s. Film en muziek komen perfect samen in het Sounds & Cinema programma en bij Film & Food staat een aantal smakelijke evenementen op het menu. Met Zomervogels nemen we zonaanbidders mee op een trektocht van Midden- en Zuid-Europa tot aan Afrika. En in Festivalgeheimen ontdek je films en andere kunstvormen of activiteiten op spannende locaties.

KOM LANGS!
Het Noordelijk Film Festival wordt geroemd om haar gastvrijheid. Je bent van harte welkom!

Films van noordelijk film festival tijdens La Notte:

geografische  programmering
Films uit landen rond het Noord-en Oostzeegebied.
leeuwarden
jaarlijks filmfestival in november
  
Adapting Anolis, in 2015 op het WLFF
© 2016 La Notte