fraude film festival

5 en 6 oktober 2017 in Eye Amsterdam
fraude film festival

netwerkevent met 
schrijnende films

Twee volle dagen met films en documentaires over fraude en de bestrijding ervan. Het festival beoogt het maatschappelijk bewustzijn over fraude te vergroten en een trendbreuk in de bestrijding ervan te forceren. Nu is Nederland geen land waar fraude dagelijks voorpaginanieuws is, of waar corruptie welig tiert. 

Toch wordt er meer gesjoemeld dan we denken – of voor waar willen houden. Zou het kunnen dat illusies het zicht op de realiteit verhullen? Of is fraude eerder ongemakkelijk dan schokkend? Dit festival is dé gelegenheid om tegels te lichten. 

Nieuw in 2017 is een programma in A Lab; het voormalige Shell onderzoeksgebouw, vlak naast Eye. In dit levende laboratorium waar creativiteit, technologie en vrijdenken samenkomen, organiseert het Fraude Film Festival samen met A lab drie spannende sessies: Kan blockchain fraude uitbannen?, The Future of Fraud en de Verleiding.
Thema's die tijdens het reguliere programma in EYE worden belicht zijn o.a. Corruptiebestrijding in Brazilië, Privacy, Blockchain, Bitcoins & Ethereum, Kwetsbare infrastructuren, Fraude en corruptie in de zorgindustrie, Integriteit in moeilijke tijden en Voedselfraude. 

Op donderdag 5 oktober is het evenement uitsluitend toegankelijk voor genodigden. Op vrijdag 6 oktober is iedereen van harte welkom.

Film van fraude film festival 
tijdens La Notte:

thematische programmering
Films en documentaires over fraude(bestrijding)
amsterdam
jaarlijks filmfestival in november in Eye Amsterdam
  
Adapting Anolis, in 2015 op het WLFF
© 2017 La Notte